Ο μόνος ελληνικός καφές με πιστοποίηση για τα οφέλη του στην ανθρώπινη υγεία και ευεξία
To Ευρωπαϊκό Σήμα Πιστοποίησης Ποιότητας AFQ της FoofOxys, εταιρίας - τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αποδόθηκε μετά από επιθεώρηση του φορέα Swiss Approval TB, έλαβε ο ελληνικός καφές ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Κλασικός σε κάψουλα, έπειτα από λεπτομερή εργαστηριακή ανάλυση
Το AFQ (Activity FoodOxys Quality) αποτελεί μια καινοτόμο πιστοποίηση που αξιολογεί τη βιοδραστικότητα της σύστασης των αγροτικών προϊόντων σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία και ευζωία. Αναπτύχθηκε από την ελληνική εταρεία FoodOxys, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχει κατοχυρωθεί ως σήμα πιστοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Ευρωπαϊκό σήμα πιστοποίησης AFQ εισάγει ένα νέο, πρωτοποριακό σύστημα αξιολόγησης, σύγκρισης και κατάταξης της ποιότητας ομοειδών τροφίμων. Κάθε τρόφιμο υποβάλλεται σε λεπτομερή εργατηριακή ανάλυση με σκοπό την πολύπλευρη αξιολόγηση της αντιοξειδωτικής του δράσης. Με βάση τη δραστικότητα, προκύπτει το AFQ score, κυμαινόμενο από 8-20, όπου όσο υψηλότερο τόσο μεγαλύτερη η αντιοξειδωτική δράση και βιοδραστικότητα του τροφίμου.
Το AFQ συγκρίνει ομοειδή προϊόντα, δίνοντας στον καταναλωτή την πληροφορία ότι το προϊόν είναι εργαστηριακά ελεγμένο, ποιοτικό και παρέχει δυνητικά οφέλη για την υγεία του.
Πιο συγκεκριμένα, στα αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου που υποβάλλεται το κάθε προϊόν, εκτιμάται η ικανότητά του να εξουδετερώνει τόσο συνθετικές όσο και φυσικές ελεύθερες ρίζες. Παράλληλα, ελέγχεται η προστατευτική του δράση στο DNA από θραύσεις που μπορούν δυνητικά να οδηγήσουν σε μεταλλάξεις. Τέλος, το προϊόν ελέγχεται ως προς το δυναμικό προστασίας σημαντικών βιομορίων του ανθρώπινου οργανισμού από οξειδωτικές βλάβες, οι οποίες συνδέονται με το σύγχρονο τρόπο ζωής και τους ρυθμούς του και έχουν συσχετιστεί σε μέλετες με καρδιοπάθειες, νευρολογικές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου.
Ο καφές ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Κλασικός σε κάψουλα είναι ο πρώτος ελληνικός καφές διεθνώς που λαμβάνει το Ευρωπαϊκό Σήμα Πιστοποίησης Ποιότητας AFQ για την ηψηλή βιοδραστικότητα της σύνθεσής του προς όφελος της ανθρώπινης υγείας και ευεξίας. Πιο συγκεκριμένα, συγκρινόμενος με άλλος ομοειδείς του εμπορικούς ελληνικούς καφέδες, συγκέντρωσε πολύ υψηλό AFQ score (19/20 η κάψουλα για τον μονό ελληνικό και 18/20 η κάψουλα για τον διπλό ελληνικό), γεγονός το οποίο υποδηλώνει ότι είναι πλούσιος σε βιοδραστικά συστατικά με σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ βοηθά στην εξουδετέρωση των δυνητικά βλαβερών ελεύθερων ριζών και στην προστασία από οξειδωτικές βλάβες που σχετίζονται με παθολογικές καταστάσεις.
Όπως δήλωσε και η Ζωή Σκαπέρδα, Επιστημονική Υπεύθυνη Αναλύσεων της FoodOxys, "Ο τρόπος
παρασκευής του ελληνικού καφέ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ στην καινοτόμα μηχανή ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI και το ποιοτικό χαρμάνι της σφραγισμένης κάψουλας είναι ο συνδυασμός - κλειδί για τα ευεργετικά του οφέλη στην
ανθρώπινη υγεία και ευεξία".
Δείτε όλη την συνέντευξη της Ζωής Σκαπέρδα στο The Total Business και τον Νικόλα Γαλανόπουλο, στο παρακάτω βίντεο.