Blue Monday: 5 εύκολες ιδέες για μια καλύτερη Δευτέρα
11.01.2022
Blue Monday: 5 εύκολες ιδέες για μια καλύτερη Δευτέρα
Μακριά από τη μελαγχολία της Blue Monday με ελληνικό καφέ Ελ Γκρέκο

Από το 2005 μέχρι και σήμερα, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως η πιο μελαγχολική μέρα ολόκληρου του χρόνου.

Η Blue Monday «γεννήθηκε» από τον ψυχολόγο Cliff Arnall, μέσα από μία ιδιαίτερη εξίσωση που συνδυάζει παράγοντες όπως τον καιρό, τα χρήματα και τον χρόνο που έχει περάσει από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει ο δημιουργός αυτής της Δευτέρας, σκοπός του ήταν να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν την αρχή του έτους ως μια ευκαιρία για νέα ξεκινήματα.

Με αφορμή, λοιπόν, το αυθεντικό νόημα της μέρας και την έμφαση στη θετική της διάσταση, ετοιμάσαμε παρακάτω μία σύντομη λίστα με ιδέες για να διώξεις μακριά κάθε υπόνοια μελαγχολίας!

Απόλαυσε τον καφέ σου ακριβώς όπως τον θες

Πρωί ή απόγευμα, εκείνη η στιγμή που πίνεις την πρώτη γουλιά από τον ελληνικό καφέ σου προσθέτει πάντα αξία στη μέρα σου. Δώσε στη «μελαγχολική» Δευτέρα σου τη γεύση και το άρωμα που θα διαλύσουν κάθε αρνητική σκέψη και ξεκίνα την αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι!

Βάλε το χρώμα του 2022 στη ζωή σου

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Pantone, το μεγαλύτερο σύστημα αντιστοίχισης χρωμάτων στον κόσμο, το χρώμα του 2022 λέγεται Very Peri. Πρόκειται για μία απόχρωση μωβ που φέρεται να συνδυάζει «τη σταθερή ηρεμία του μπλε με μια ενεργητική έγχυση κόκκινου».

Στην αυγή, λοιπόν, της νέας χρονιάς, δοκίμασε να βάλεις το Very Peri στην καθημερινότητά σου!

Κάλεσε έναν φίλο σου που έχεις να δεις καιρό

Πολυάριθμες έρευνες διατυπώνουν το συμπέρασμα ότι η κοινωνική επαφή είναι ευεργετική. Η ανθρώπινη ευτυχία οφείλεται κατά πολύ στην επικοινωνία με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Ακόμα και αν βρίσκεται μακριά σου χιλιομετρικά, ο φίλος ή η φίλη που έχεις να συναντήσεις καιρό, σήκωσε το τηλέφωνό σου και κάνε την κλήση που θα σχηματίσει ένα χαμόγελο στα χείλη σου!

Γέμισε το βλέμμα σου με λουλούδια

Η ύπαρξη φυτών στο σπίτι βελτίωσε τη ψυχολογία των ατόμων, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 46 χώρες στο πρώτο πανδημικό κύμα της άνοιξης. Το εύρημα δεν είναι τυχαίο.

Το ανθρώπινο βλέμμα αποζητά την ομορφιά και τα λουλούδια είναι ένας εύκολος και ευωδιαστός δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση. Καιρός, λοιπόν, να διακοσμήσεις τον χώρο σου με μερικά από τα αγαπημένα σου φυτά!

Μάθε μυστικά της ευτυχίας από το Πανεπιστήμιο Γέιλ

Τι λέει η επιστήμη για την ευτυχία και πώς αυτά τα ευρήματα θα γίνουν πράξη; Η καθηγήτρια του Γέιλ, Λόρι Σάντος, διδάσκει το μάθημα Psychology and the Good Life που κατάφερε να γίνει το πιο δημοφιλές στα 300 χρόνιας λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο αυτής της επιτυχίας, το Γέιλ μετέφερε την ουσία της προσέγγισης της Σάντος σε διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης. Κομμάτια του μαθήματος The Science of Well-Being είναι διαθέσιμα επίσης και στο YouTube.

ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: