Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down και το hashtag #LotsOfSocks βοηθά με ευφάνταστο τρόπο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.
Οι «αταίριαστες κάλτσες» (Lots Of Socks) είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε διεθνώς το 2013. Από τότε μέχρι και σήμερα, κάθε Μάρτιο, τα social media κατακλύζονται από φωτογραφίες ανθρώπων που φορούν διαφορετικές, ιδιαίτερες, έντονες κάλτσες.
Η επιλογή του εν λόγω αξεσουάρ για αυτό το μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας δεν είναι τυχαία. Τα άτομα με Σύνδρομο Down (ή αλλιώς Τρισωμία 21) διαθέτουν ένα επιπλέον χρωμόσωμα. Την ίδια ώρα, το σχήμα των χρωμοσωμάτων μοιάζει με εκείνο της κάλτσας και έτσι, λοιπόν, η σύνδεση είναι άμεση και το μήνυμα δυνατό!
Από τις 14 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, η δράση προσφοράς της Ελ Γκρέκο σου δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσεις τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.
Με την αγορά οποιασδήποτε Εστίας Ελ Γκρέκο, προσφέρεις 2 ευρώ στον Σύλλογο και κερδίζεις 2 ευρώ έκπτωση στην αγορά σου. Τόσο απλά!
Μαθε περισσότερα για την ενέργεια «Ζωγραφίζουμε έναν πιο όμορφο κόσμο»!
Επιπλέον, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης γύρω από το Σύνδρομο Down, βγάλαμε τις δικές μας φωτογραφίες για την καμπάνια #LotsOfSocks!
Σε προσκαλούμε να κάνεις το ίδιο και να ανεβάσεις τη δική σου φωτογραφία με αταίριαστες, ιδιαίτερες ή έντονες κάλτσες, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας!