Κυριακή 6 Μαρτίου: Ποια μουσεία θα έχουν ελεύθερη είσοδο
03.03.2022
Κυριακή 6 Μαρτίου: Ποια μουσεία θα έχουν ελεύθερη είσοδο
Κυριακή 6 Μαρτίου η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν

Η άνοιξη, από τη φύση της, είναι μια ιδανική περίοδος για πολιτιστικές εξορμήσεις. Ο καιρός βελτιώνεται, η διάθεση αλλάζει και οι παρέες συναντιούνται ξανά με σκοπό να ζήσουν μαζί ευχάριστες εμπειρίες.

Στην Ελ Γκρέκο, «φωτίζουμε» την ευκαιρία που έχεις να βρεθείς με ελεύθερη είσοδο σε μοναδικά μουσεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, αυτή την Κυριακή 6 Μαρτίου, τα μουσεία αλλά και τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι του κράτους ετοιμάζονται να σε υποδεχτούν με δωρεάν είσοδο!

Με την ευκαιρία, λοιπόν, του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, οργάνωσε τους φίλους ή την οικογένειά σου και κανονίστε μία πολιτιστική βόλτα σε σπουδαίους τόπους και αξιοσημείωτα μέρη ανά τη χώρα.

Γιατί έχουν ελεύθερη είσοδο τα μουσεία

Με βάση τη σχετική υπουργική απόφαση, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται δωρεάν τα μουσεία, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στο Δημόσιο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου.

Αυτή την Κυριακή, την πρώτη του νέου μήνα, η συγκυρία είναι διπλή. Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως Ημέρα Μνήμης της Μελίνας Μερκούρη, μια ημέρα κατά την οποία θεσμοθετημένα επιτρέπεται επίσης η είσοδος στα μουσεία χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

Είναι, λοιπόν, η ώρα να αξιοποιήσεις την Κυριακή σου με έναν μοναδικό τρόπο!

Με συντροφιά ένα φλιτζάνι εξαιρετικού ελληνικού καφέ Ελ Γκρέκο, περιηγήσου στο site του υπουργείου Πολιτισμού και βρες τη λίστα με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που μπορείς να επισκεφθείς!

INFO

Ανακάλυψε περισσότερα στο site του υπουργείου Πολιτισμού (Για να βρεις όλες τις λίστες με τους χώρους που υπάγονται στο υπουργείο, επίλεξε «Δραστηριότητα» από το μενού του culture.gov και μπες στον Κόμβο «Οδυσσέας»)