Ελληνικός καφές και οφέλη: Γιατί κάνει καλό στην υγεία σου
28.09.2021
Ελληνικός καφές και οφέλη: Γιατί κάνει καλό στην υγεία σου
οφέλη ελληνικού καφέ στην υγεία και στον οργανισμό

Ο ελληνικός καφές, η αγαπημένη σου συνήθεια χειμώνα – καλοκαίρι, σε συντροφεύει κάθε μέρα με το μοναδικό άρωμα και την πλούσια γεύση του. Με ένα φλυτζάνι αντλείς δύναμη για την αρχή της μέρας ή κάνεις το απαραίτητο μικρό διάλειμμα από δουλειές και υποχρεώσεις. Με το τέλειο καϊμάκι καλωσορίζεις τους φίλους σου στο σπίτι ή προσφέρεις μια στιγμή απόλαυσης στον πιο ξεχωριστό άνθρωπο της ζωής σου.

Τι συμβαίνει, όμως, με τα οφέλη του καφέ στην υγεία σου; Γνωρίζεις πώς το ρόφημα που καθημερινά επιλέγεις έχει θετική επίδραση στον οργανισμό σου; Παρακάτω θα βρεις μια σύντομη λίστα με τις ευεργετικές ιδιότητές του ώστε να ανακαλύψεις περισσότερα – και να τον αγαπήσεις ακόμη πιο πολύ!

Χρήσιμο Tip: Επίλεξε για την απόλαυσή σου τον αρωματικό ελληνικό καφέ Ελ Γκρέκο, με τη διακριτική οξύτητα, την ευχάριστη επίγευση και το πλούσιο καϊμάκι!

Βελτιώνει τη διάθεσή σου

Δεν είναι λίγες οι φορές που αποζητάς μερικά λεπτά ηρεμίας σε μια έντονη και κουραστική μέρα. Πατάς για λίγο ένα pause στις υποχρεώσεις και φτιάχνεις για τον εαυτό σου ένα καφεδάκι. Καθόλου τυχαίο! Οι επιστήμονες διαχρονικά υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση καφέ δρα θετικά στην ψυχική υγεία. Ετοίμασε, λοιπόν, τον δικό σου και συνέχισε την εργασία σου με καλύτερη διάθεση.

Τονώνει τη μνήμη

Τόσες πολλές πληροφορίες, τόσος λίγος χρόνος να τις αφομοιώσεις. Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, η καφεΐνη έχει ευεργετική επίδραση στη μνήμη. Απόλαυσε τον ελληνικό σου, μονό ή διπλό, και δοκίμασε να θυμηθείς το επόμενο meeting σου χωρίς να κρυφοκοιτάξεις στην ατζέντα!

Χαρίζει πολύτιμα αντιοξειδωτικά

Περιέχει σε αφθονία χρήσιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αποτελεί, επομένως, καθημερινό σύμμαχο στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού σου. Tip: προσπάθησε να αποφεύγεις τη ζάχαρη και να τον καταναλώνεις ιδανικά σκέτο!

ελληνικός καφές και πλεονεκτήματα στο ανοσοποιητικό

Είναι σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς

Η «Μελέτη της Ικαρίας» έδειξε το δρόμο: σύμφωνα με αυτή, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του νησιού που συνήθιζαν να πίνουν καθημερινά ελληνικό καφέ παρουσίασαν καλύτερη αγγειακή λειτουργία. Αυτό το θετικό αποτέλεσμα φαίνεται να συνδέεται άμεσα με την υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά.

Έχει διεγερτική δράση

Καφές και ξύπνημα πηγαίνουν μαζί, χρόνια τώρα! Δεν συμβαίνει μόνο λόγω συνήθειας, προκύπτει χάρη στη διεγερτική δράση της σύστασής του. Η καφεΐνη βοηθά την πνευματική λειτουργία του οργανισμού και σε κάνει να αποδίδεις καλύτερα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πόση καφεΐνη περιέχει ο ελληνικός καφές;