02.12.2022
Ξεχωριστές συνταγές ελληνικού καφέ

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να προσθέσετε στον ελληνικό καφέ μια διαφορετική γεύση; Ο καταξιωμένος barista και coffee expert, Σταύρος Λαμπρινίδης, δημιουργεί δύο απολαυστικές συνταγές ελληνικού καφέ Ελ Γκρέκο με κανέλα και με πραλίνα φουντουκιού  

Coffee_cup_landing_page_image

Βασισμένος στην πολυετή εμπειρία του και έχοντας γυρίσει τον κόσμο μέσα από τη συμμετοχή του σε παγκόσμια πρωταθλήματα καφέ, ο Σταύρος Λαμπρινίδης παρουσιάζει δύο ξεχωριστές γευστικές προτάσεις. 

Ελληνικός καφές με κανέλα

Χάρη στο έντονο άρωμα και τη χαρακτηριστική της γεύση, η κανέλα επιλέγεται συχνά ως υλικό για γλυκιές και εορταστικές δημιουργίες.  

Σε αυτό το πλαίσιο, πρωταγωνιστεί στην παρακάτω συνταγή και απογειώνει κάθε γουλιά του ελληνικού σας καφέ.  

Υλικά συνταγής για μονό ελληνικό καφέ

  • 7 γραμμάρια ελληνικός καφές ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ
  • 60 ml νερό
  • Μία πρέζα κανέλα
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση συνταγής 

Βάζουμε στο μπρίκι: το νερό, τον ελληνικό καφέ χρησιμοποιώντας το αναδευτήρι Ελ Γκρέκο ως δοσομετρητή (δύο κοφτές κουταλιές καφέ), τη μισή ποσότητα κανέλας και ανακατεύουμεμε το ξύλο κανέλας, προκειμένου να βγουν όλα τα αρώματα.  

Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη κανέλα μέσα στο φλιτζάνι. Όταν ο καφές φουσκώσει και είναι έτοιμος, σερβίρουμε στο φλιτζάνι μας. 

____________________________________________________

Ελληνικός καφές με πραλίνα φουντουκιού 

Είτε αγορασμένη είτε σπιτική όπως επιτάσσει η σύγχρονη DIY τάση, η πραλίνα φουντουκιού αποτελεί μια γεύση που υπάρχει σε κάθε σπίτι. 

Στην παρακάτω συνταγή, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και συνδυάζεται αρμονικά με την διακριτική οξύτητα του ελληνικού καφέ. 

Υλικά συνταγής για μονό ελληνικό καφέ

  • 7 γραμμάρια ελληνικός καφές ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ
  • 60 ml νερό
  • 10 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
  • Λίγο τριμμένο φουντούκι

Εκτέλεση Συνταγής  

Πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του καφέ, βάζουμε στο χείλος του φλιτζανιού την πραλίνα φουντουκιού και το τριμμένο φουντούκι. 

Ρίχνουμε στο μπρίκι το νερό και τον ελληνικό καφέ χρησιμοποιώντας το αναδευτήρι Ελ Γκρέκο ως δοσομετρητή (δύο κοφτές κουταλιές καφέ). Ανακατεύουμε καλά και όταν ο καφές είναι έτοιμος, τον σερβίρουμε στο φλιτζάνι 

Απολαμβάνουμε πίνοντας κυκλικά, ώστε να αισθανθούμε όλες τις γεύσεις της πραλίνας και του καφέ. 


Εξερευνήστε τα μικρά μυστικά του Σταύρου Λαμπρινίδη για το πώς να φτιάξετε τον τέλειο ελληνικό καφέ. Χρήσιμες συμβουλές για τις σωστές δοσολογίες, την καλύτερη στιγμή να προστεθεί η ζάχαρη και τον πιο εύκολο τρόπο να μην «σπάσει» το καϊμάκι.