04.07.2022
Ανακάλυψε το τραγούδι της διαφήμισης Ελ Γκρέκο

Την προηγούμενη χρονιά, η ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης Ελ Γκρέκο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μέσα από μία νέα τηλεοπτική διαφήμιση. 

Σε αυτό το σποτ, που αναδεικνύει την αξία του να ζεις συνειδητά και με επίγνωση κάθε στιγμή σου, ξεχωριστή θέση έχει το τραγούδι που πλαισίωσε τις εικόνες.

Πρόκειται για το μουσικό κομμάτι There is Blue, το οποίο αυτή την περίοδο ακούγεται επίσης στην ομώνυμη καλοκαιρινή καμπάνια της Ελ Γκρέκο

Το τραγούδι είναι μια δημιουργία του συνθέτη, στιχουργού και ερμηνευτή Δημήτρη Μητσιόπουλου, που ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Στην καλλιτεχνική του πορεία έως και σήμερα, έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους, πολιτιστικούς οργανισμούς, art installations και άλλες τηλεοπτικές διαφημίσεις.

 


«Το κομμάτι αφορά την ενσυνειδητότητα. Στη σύγχρονη κοινωνία βρισκόμαστε πάντα σε μια κίνηση, ζούμε σε γρήγορους ρυθμούς. Μπορούμε, όμως, αν το αποφασίσουμε συνειδητά, να σταθούμε για λίγο ακίνητοι και να κοιτάξουμε γύρω μας, να παρατηρήσουμε τι υπάρχει. Γι’ αυτό και οι στίχοι αναφέρουν πως όπου υπάρχει μπλε, υπάρχει χρόνος», εξηγεί ο ίδιος.

Το τραγούδι, το οποίο υπογράφει και ερμηνεύει ο Δημήτρης Μητσιόπουλος, είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά σε όλες τις πλατφόρμες (περισσότερα εδώ). 

Ανακάλυψε τους στίχους και αφέσου στη στιγμή που σε κάνει να νιώθεις καλά, να νιώθεις την εμπειρία:

And here we kept inside

the greener forest in our mind

we tried to build a fire

those little fireflies in the sky

there’s blue, so blue, there’s time

 

And here we fell asleep

with salt water in our eyes

and dreams they sank down deep

under a thousand years of tide

there’s blue, so blue, there’s time

 

And here I hold you close

I keep the fire alive

and try to make the most

out of the grey out of the sky

there’s blue, so blue, there’s time

 

So rise and shine and breathe

another day is yet to live

the sun is up the street

so be the best that you can be

there’s blue, so blue, there’s time