Καλοκαίρι Ακόμα: 6 θερινά για σινεφίλ απόλαυση και τον Σεπτέμβριο
30.08.2022
Καλοκαίρι Ακόμα: 6 θερινά για σινεφίλ απόλαυση και τον Σεπτέμβριο
Θερινά σινεμά για το τέλος του καλοκαιριού σε μια λίστα από την Ελ Γκρέκο
Photo by Cotton Bro on Pexels

Ακόμη κι αν οι διακοπές σου για φέτος έχουν τελειώσει, η μαγεία του καλοκαιριού μπορεί να συνεχίσει να σε συνοδεύει στην πόλη.

Με το μυαλό να ταξιδεύει πίσω στο απέραντο μπλε του θέρους, αφέσου στις αστικές γωνιές που είναι φτιαγμένες για να παρατείνουν την καλοκαιρινή σου ευτυχία. Τα θερινά σινεμά είναι οι ιδανικές συντεταγμένες για τα βράδια του Σεπτεμβρίου, ο τόπος για να διατηρήσεις την χαλάρωση και την ανεμελιά σου κάτω από τ’ αστέρια.

Στην Ελ Γκρέκο, ετοιμάσαμε για σένα μια σύντομη λίστα με μερικά από τα εμβληματικά θερινά σινεμά που σε περιμένουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Απόλαυσε τον ελληνικό καφέ σου και επίλεξε ποιο θα επισκεφθείς, με παρέα ή χωρίς, για μια ταινία που έχεις ξαναδεί ή για μια πρεμιέρα.

ΑΒ

 

Για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει τις πόρτες ενός από τους ιστορικότερους κινηματογράφους της Αθήνας. Στο πλαίσιο του Culture is Athens, ο αναγεννημένος ΑΒ στα Άνω Πατήσια υποδέχεται και τον Σεπτέμβριο μικρούς και μεγάλους με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών.

Info

Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ, Θεοτοκοπούλου 36, Άνω Πατήσια | 3 – 17 Σεπτεμβρίου 2022 | Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών στο cultureisathens.gr

Αίγλη Ζαππείου

Το θερινό του Ζαππείου ξεκίνησε να λειτουργεί το 1903 με την προβολή της ταινίας «Δέκα γυναίκες κυνηγούν έναν άνδρα». Η Αίγλη παραμένει έως και σήμερα το δροσερό σημείο συνάντησης των Αθηναίων σινεφίλ κάθε καλοκαίρι.

Info

Θερινός Κινηματογράφος Αίγλη Ζαππείου, Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας) | Περισσότερα για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προβολών του Σεπτεμβρίου: Facebook Page Cine Αίγλη Ζαππείου

Πάλας Παγκρατίου

Ένας ακόμη ιστορικός κινηματογράφος κλείνει φέτος 97 χρόνια ζωής. Στο Σινέ Πάλας Παγκρατίου, η μουσική στο διάλειμμα της κάθε ταινίας παίζεται από πικάπ ενώ μπαίνοντας στο φουαγιέ του μπορείς να ανακαλύψεις το αναλλοίωτο ρετρό στυλ των παλιών δεκαετιών.

Info

Θερινό Σινέ Πάλας Παγκρατίου, Υμηττού 109, Παγκράτι | Περισσότερα για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προβολών του Σεπτεμβρίου: Facebook Page Σινέ Πάλας Παγκρατίου

Θησείον

Με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, το σινέ Θησείον έχει ανακηρυχθεί ως «το καλύτερο σινεμά του κόσμου» από το CNN. Κατασκευασμένο το 1935, κάθε καλοκαίρι δίνει την ευκαιρία σε ντόπιους και τουρίστες να ζήσουν ονειρικές βραδιές.

Info

Θερινός Κινηματογράφος Θησείον, Απ. Παύλου 7, Θησείο | Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών: cine-thisio.gr

Άλεξ

Το Cine Άλεξ είναι ο παλιότερος θερινός κινηματογράφος της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι εδώ και 55 χρόνια. Λειτουργεί ως οικογενειακή επιχείρηση και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Νεότερου Πολιτισμού.

Info

Θερινός Κινηματογράφος Άλεξ, Ολύμπου 106, Θεσσαλονίκη | Περισσότερα για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προβολών του Σεπτεμβρίου: Facebook Page CINE ALEX

Ναταλί

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1970 και «βαφτίστηκε» από την ομώνυμη επιτυχημένη παράσταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Είναι το μόνο θερινό σινεμά που απέμεινε στην Παραλία της Θεσσαλονίκης και έχει επίσης χαρακτηριστεί ως Μνημείο Νεότερου Πολιτισμού.

Info

Θερινό Σινεμά Ναταλί, Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 3, Θεσσαλονίκη | Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών: Facebook Page Cine Natali