6 θερινά για σινεφίλ απόλαυση με δροσιά
18.07.2023
6 θερινά για σινεφίλ απόλαυση με δροσιά
Θερινά σινεμά για το τέλος του καλοκαιριού σε μια λίστα από την Ελ Γκρέκο
Photo by Cotton Bro on Pexels

Αναζητάς οάσεις πολιτισμού και δροσιάς στην πόλη; Τα θερινά σινεμά αποτελούν πάντοτε μία επιλογή που συνδυάζει απλόχερα και τα δύο. 

Είναι οι ιδανικές συντεταγμένες για τα καλοκαιρινά σου βράδια, ο τόπος για να διατηρήσεις την χαλάρωση και την ανεμελιά σου κάτω από τ’ αστέρια.

Στην Ελ Γκρέκο, ετοιμάσαμε για σένα μια σύντομη λίστα με μερικά από τα εμβληματικά θερινά σινεμά που σε περιμένουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε ένα πανέμορφο νησί. 

Απόλαυσε τον ελληνικό καφέ σου και επίλεξε ποιο θα επισκεφθείς, με παρέα ή χωρίς, για μια ταινία που έχεις ξαναδεί ή για μια πρεμιέρα.

Αίγλη Ζαππείου

Το θερινό του Ζαππείου ξεκίνησε να λειτουργεί το 1903 με την προβολή της ταινίας «Δέκα γυναίκες κυνηγούν έναν άνδρα». Η Αίγλη παραμένει έως και σήμερα το δροσερό σημείο συνάντησης των Αθηναίων σινεφίλ κάθε καλοκαίρι.

Info

Θερινός Κινηματογράφος Αίγλη Ζαππείου, Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας) | Περισσότερα για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προβολών: Facebook Page Cine Αίγλη Ζαππείου

Cine Αθηναία

Αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς κινηματογράφους του κέντρου της πρωτεύουσας, με την ιστορία του να ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του '70. Η χειροποίητη τυρόπιτα του κυλικείου του έχει γράψει ιστορία, με τους σινεφίλ αλλά και τους περαστικούς να σχηματίζουν ουρές για να την απολαύσουν. 

Info

Θερινό Σινέ Αθηναία, Χάρητος 50, Κολωνάκι | Περισσότερα για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προβολών: Facebook Page Cine Αθηναία

Θησείον

Με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, το σινέ Θησείον έχει ανακηρυχθεί ως «το καλύτερο σινεμά του κόσμου» από το CNN. Κατασκευασμένο το 1935, κάθε καλοκαίρι δίνει την ευκαιρία σε ντόπιους και τουρίστες να ζήσουν ονειρικές βραδιές.

Info

Θερινός Κινηματογράφος Θησείον, Απ. Παύλου 7, Θησείο | Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών: cine-thisio.gr

Άλεξ

Το Cine Άλεξ είναι ο παλιότερος θερινός κινηματογράφος της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι ανοιχτός κάθε καλοκαίρι εδώ και 56 χρόνια. Λειτουργεί ως οικογενειακή επιχείρηση και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Νεότερου Πολιτισμού.

Info

Θερινός Κινηματογράφος Άλεξ, Ολύμπου 106, Θεσσαλονίκη | Περισσότερα για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προβολών: Facebook Page CINE ALEX

Ναταλί

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1970 και «βαφτίστηκε» από την ομώνυμη επιτυχημένη παράσταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Είναι το μόνο θερινό σινεμά που απέμεινε στην Παραλία της Θεσσαλονίκης και έχει επίσης χαρακτηριστεί ως Μνημείο Νεότερου Πολιτισμού.

Info

Θερινό Σινεμά Ναταλί, Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 3, Θεσσαλονίκη | Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών: Facebook Page Cine Natali

Cine Καλησπερίτης

Οι «Κιμωλίστες», η Εθελοντική Ομάδα της Κιμώλου, αναλαμβάνουν κάθε καλοκαίρι να φέρουν τη μαγεία της έβδομης Τέχνης στο νησί. Σε συνεργασία με τον Δήμο Κιμώλου, διαχειρίζονται το μεταφερόμενο σινεμά και στήνουν τις οθόνες στα ομορφότερα μέρη του Αιγαιοπελαγίτικου τόπου. 

Info

Cine Καλησπερίτης | Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών και σημείων: Facebook Κιμωλίστες - Α.Μ.Κ.Ε