11.03.2022
Ζωγραφίζουμε έναν πιο όμορφο κόσμο!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, στηρίζουμε έμπρακτα τα άτομα με Σύνδρομο Down που έχουν ανάγκη να ζουν και να δραστηριοποιούνται σε μια κοινωνία με ισότητα και σεβασμό.  

Με την αγορά οποιασδήποτε Εστίας Ελ Γκρέκο, προσφέρεις 2 ευρώ στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και κερδίζεις 2 ευρώ έκπτωση στην αγορά σου. Τόσο απλά! 

Η δράση προσφοράς της Ελ Γκρέκο πραγματοποιείται από τις 14/3/2022 έως τις 4/4/2022 στο eshop της el-greko.gr καθώς και σε επιλεγμένα Σούπερ Μάρκετ ανά την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ: 

  • Κρητικός: 14/3 - 4/4
  • Mασούτης: 16/3 - 4/4
  • MyMarket: 17/3 - 30/3
  • ΑΒ Βασιλόπουλος: 17/3 - 4/4
  • Γαλαξίας: 23/3 - 5/4

1. Αγοράζεις οποιαδήποτε Εστία Ελ Γκρέκο επιθυμείς (Original, Primal ή Classic)

2. Δωρίζεις 2 ευρώ για το έργο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος

3. Κερδίζεις 2 ευρώ έκπτωση στην αγορά σου


Γνώρισε τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990, με την προτροπή της Χαρίκλειας Χατζησεβαστού, καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με Σύνδρομο Down στη χώρα και για φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα.  

Με στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του, αναπτύσσει δράσεις εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με Σύνδρομο Down. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητές  του απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά. 

21η Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Η συγκεκριμένη Ημέρα καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του Έλληνα γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.   

Βασικός της στόχος είναι να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το Σύνδρομο Down, μια γενετική κατάσταση που επηρεάζει περίπου μία στις 600-700 γεννήσεις παιδιών.   

Το Σύνδρομο ή αλλιώς Τρισωμία 21, προκύπτει από την εμφάνιση ενός επιπλέον χρωμοσώματος (του 3ου) στο 21ο ζευγάρι.  

Η 21η Μαρτίου, λοιπόν, δεν επιλέχθηκε τυχαία. Προκύπτει από τα αριθμητικά δεδομένα: το 3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος (δηλαδή 21η ημέρα του 3ου μήνα του χρόνου).

Η νέα Βάση Ελ Γκρέκο Special Edition 

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, δημιουργήσαμε τη νέα Βάση Ελ Γκρέκο με σχέδια των ανθρώπων του. 

Αγόρια και κορίτσια, παιδιά και ενήλικες, όλοι τους μέλη του Συλλόγου, ζωγράφισαν σε έναν λευκό καμβά τις σκέψεις τους.   

Αυτές οι ζωγραφιές κοσμούν τη νέα Βάση Ελ Γκρέκο Special Edition «Ξεχωριστές Ζωγραφιές από Μοναδικούς Ανθρώπους», η οποία διατίθεται μέσω του e-shop μας καθώς και σε επιλεγμένα super market ανά την Ελλάδα. 

 Όλοι μαζί, υπέρ των ίσων ευκαιριών, ζωγραφίζουμε έναν πιο όμορφο κόσμο!

Ανακαλύψτε όλες τις ζωγραφιές!